1990 m. kovo 11–ąją dieną, po penkiasdešimties okupacijos ir prievartos metų pirmasis laisvai išrinktas Lietuvos Respublikos parlamentas savo pirmojoje sesijoje paskelbė nepriklausomybės aktą. Tai diena, kai Lietuva vėl atsirado pasaulio žemėlapyje, kai po ilgų priespaudos metų, tarsi po nakties išaušo šviesi diena.

2018 m. kovo 9 d. ankstyvą rytą Vilniaus Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos bendruomenė rinkosi į aktų salę paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos. Koncerto pradžioje skambėjo muzikos mokytojo A. Stasiulio ir jo mokinių trobonais atliekamas Lietuvos himnas.

Šia proga sveikinimo žodžius tarė Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos direktorė Rosita Čiurienė, 3c klasės mokinės Kotrynos mama ir Mokyklos tarybos narė Laura Plyniuvienė.

Šventėje dalyvavo Nepriklausomybės atkūrimo akto signataras, ilgametis Lietuvos Respublikos Seimo narys Emanuelis Zingeris. Gerbiamas svečias mokiniams, mokytojams ir kitiems šventėje susirinkusiems mokyklos bendruomenės nariams ne kartą priminė, kokia svarbi yra laisvė kiekvienam žmogui. Kaip smagu mąstyti, kalbėti ir dainuoti savo gimtąją kalbą! Seimo narys E. Zingeris prisiminė tą reikšmingą Lietuvai dieną – kovo 11–ąją ir paprašė visų susikabinti bei ištarti brangų žodį LIETUVA taip, kaip skandavo Nepriklausomybės atkūrimo akto signatarai.

Koncerte skambėjo gražiausios dainos ir eilėraščių posmai apie Lietuvą. Šokių būrelio “Padūkėlės” šokėjos šoko lietuvių liaudies šokį “Kepurinę” ir šokį “Kregždutės” (m. A. Jagelevičiaus, ž. A. Antanavičiaus). Dėkojame mokytojams J. Krupienei, E. L. Rakauskienei, K. Petrauskienei, E. Dulskienei, A. Stasiuliui parengusiems mokinius šventiniam koncertui.

Kovo 11–osios dienos minėjimu buvo baigtas sausio – kovo mėn. mūsų mokykloje vykęs projektas, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo 100–mečiui „Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą”. Vilniaus Vytės Nemunėlio pradinė mokykla siekė šią sukaktį paminėti ne tik iškilmingai, bet ir prasmingai.

Buvo paminėtos valstybinės šventės ir atmintinos/minėtinos datos. Prisijunta prie visuotinių ir pilietinių iniciatyvų ,,Atmintis gyva, nes liudija“, ,,Iškelk vėliavą” bei prie Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos akcijos „Vasario 16–ąją švęsk linksmai ir išradingai“.

Mokyklos bendruomenės konkurse ,,Rašom 2018!“ dalyvavo daugiau nei 250 bendruomenės narių – nuo pirmoko iki garbaus amžiaus prosenelės.

Į Vilniaus miesto pradinių mokyklų mokinių koncertą „Dainuoju ir šoku Lietuvai“ atvyko svečių ne tik iš Vilniaus miesto, bet ir iš Kauno B. Brazdžionio mokyklos.

Mokiniai rungtyniavo estafetėse su Krašto apsaugos savanoriais.

Apie plaukimą jachta – „Tūkstantmečio odisėja“ pasakojo vienas iš buriuotojų, 2c klasės mokinio Alekso tėtis Marius Plitininkas.

Meninio skaitymo konkurse „Ir knyga mane augino“ mokiniai deklamavo eiles.

Viktorinos, kūrybinės užduotys, edukacinės pamokos, išvykos… Veiklų ir renginių skaičius – virš 20.

Tikimės, kad mokiniai ir toliau domėsis savo krašto istorija ir ja didžiuotųsi, stengsis būti svarbiais ir aktyviais savo šalies gyvenimo dalyviais – piliečiais, gerbs ir mylės savo tautai.

Vilniaus Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos direktorė Rosita Čiūrienė mokiniams, mokytojams ir mokyklos bendruomenei už aktyvų dalyvavimą projekte ,,Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą” ir įteikė padėkas.

Šventės vedėjai 2c klasės mokinė Greta ir 4b klasės mokinus Tauras pakvietė dar kartą pasveikinti vieni kitus su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Trečių klasių mokiai sušoko šokį ,,Pasveikinkit vieni kitus” (m. ir ž. M. Mikutavičiau):

– Kaip gyveni?

– Gerai

– Kaip tu jauties?

– Laimingas!

Laisvoje ir nepriklausomoje šalyje – Lietuvoje gyventi gera!

Skaitykite taip pat

Mokslo ir žinių dienos šventė

Gerbiami tėveliai, informuojame, Mokslo ir žinių dienos šventė vyks rugsėjo 3 d. (pirmadienį) 11:00. Administracija