Šaržas – prancūzų kalbos žodis „iškreipti“. Bet kaip nupiešti linksmą klasės draugo portretą, kad jis netaptų karikatūra? Patarti ir pamokyti gali tik tikras dailininkas. Tad 2023 m. gegužės mėn. pirmomis dienomis mokiniai į klases pasikvietė dailininką, knygų iliustratorių ir karikatūristą Gintarą Jocių.

Piešimo pamoką dailininkas pradėjo pasakojimu apie pirmuosius piešinius ir vaikystės svajonę, kuri buvo visiškai nesusijusi su daile. G. Jocius svajojo tapti plaukiku, bet mamos paragintas pradėjo domėtis daile. „Vaikai, klausykite savo mamų, jos turi labai gerą intuiciją“, – mokiniai sulaukė tokio patarimo.

O dabar dailininkas Gintaras Jocius yra iliustravęs kelias dešimtis grožinės ir vaikų literatūros knygų, tapo paveikslus, piešia šaržus ir karikatūras,  dalyvauja parodose pleneruose, konkursų laureatas. Jei nenorite skaityti jo iliustruotų knygų, pvz., J. Marcinkevičiaus „Grybų karo“ ar V. Žilinskaitės „Kelionės į Tandadriką“, tai nuvykę į Druskininkų vandens parką tikrai grožėsite dailininko vaikų erdvėje nutapyta freska. Beje, įdomu tai, kad Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos valgykloje kadaise dailininkas G. Jocius taip pat buvo nutapęs piešinį.

Po dailininko pasakojimų mokiniai patys piešė klasės draugo šaržą. Edukacinio užsiėmimo pabaigoje netilo mokinių juokas!

Skaitykite taip pat

Tolerancijos diena

Lapkričio 13 – 17 d., mokykloje buvo organizuojama tolerancijos savaitė. Šių metų tolerancijos dienos tema …